hår ångest.

åh, det här med hår. jag vet inte va jag vill längre.. brunt eller vitt? kort eller långt? galet eller normalt? men i nuläget lutar det mot det här hållet. jag vill nog att mitt ska vara precis som hennes till studenten! himla fint alltså..


bilder


word.


det här med joy division.

va hade man inte gjort för att ha fötts några årtionden tidigare..

Ian Curtis: existence is.. well.. what does it matter? I exist on the best terms I can. the past is now part of my future. the present is well out of hand.


erik hassle.

idag berättade min mamma någonting jätte kul. en av hennes arbetskollegor är erik hassles syster! detta är en oerhört fin nyhet då jag verkligen älskar han. och pinsam/fangirl/stalker som jag är så bad jag mamma att be henne om hans autograf. får se om det blir någon nästa gång han kommer till sverige. jag hoppas!

update: ååhåhå! hans syster va oerhört fin och sa att nästa gång han var hemma i sverige så skulle jag få hans autograf!


disco 2000.


bilder: hrystia kaminska

akihabara majokko princess.


nu är den äntligen här! videon med kirsten dunst i cosplay kostym och i japan av murakami. för er som inte vet så är denna filmen gjord för att visas på en utställningen "pop life" i tate modern, dvs storbritanniens nationalmuseum. kirsten, japan och bra musik kan det bli bättre?

efter ovädret.

min söndag.


för det är så jag säger det du är det finaste jag vet.


världens finaste man alltså. förutom studenten och roskilde är det nog det nya albumet jag längtar mest efter iår.


snowed under.


romeo + juliet.



Romeo: did my heart love 'til now? forswear its sight. for I never saw true beauty 'til this night.

nyss kollade jag på den här filmen. finns inga ord, bara att den va så himla himla satas så in i helvetes fin.

vår tack.

åh kan det inte bli vår snart. så att man kan gå ut utan att frysa, fira påsk och bara vara nöjd. skulle vara fint om det kunde ske snart då vintermörkret gör mig en aning självmordsbenägen.


le rose.


until the ice begins to thaw.


skol grejs.


skoluppgift. det va meningen att man skulle först måla av sig själv på papper, sedan scanna in bilden och arbeta i photoshop. men eftersom jag blev helt galen på den analoga ritningen så hoppade jag över det. det är meningen att det ska vara ett självporträtt, men det är inte alls likt mig.. liknar hon i real housewives of new jersey, jacqueline laurita.. aja, ganska så nöjd med den för övrigt kanske..


friday night lights.

typ otroligt sen uppdatering från förra fredagen. förutom borttappning av min älskade ipod, så va den awesome! spenderade nästan hela fredagen hos min vän jennifer och med lite annat folk. och såhär såg det ut på ett ungefär.


sista bilden innan borttappningen. kan vara karma som fixade både vinst och förlust..



möter upp jennifer och anton på ica. inhandling av groceries.



hade lite tråkigt i torsdags i skolan. resulterade i en fin glittrig mobil. ganska så flott..




efter jonas stack vi för att möta upp min lillebror. vind och kyla ute. döds kallt.


pizza medans vi kollade på "dude where's my car?", lady gaga live in livingroom och snöänglar bestod resten av kvällen av. finfint.


darkshines.


världens finaste tjej alltså.


lite blå foton från länge sedan.


about last night.


flickr favoriter 2010-02-08.






mitt rum.

tänkte visa mitt rum. min pappa höll på och göra om det och det tog 11 månader. bara för att han jobbar jätte långsamt. så i 11 månader har jag varit rum-lös. inte det roligaste ska ni veta!

men i alla fall. såhär såg det ut först när jag flyttade in;


och efter en vecka såg det ut såhär;

tänkte uppdatera igen nästa gång jag ändrar eller får något nytt. tråkigt inlägg idag men det är ju sönda så..

bästa albumen 2009.

eftersom jag inte har något bättre för mig så tänkte jag lista vad som enligt mig, va dom bästa albumen som släpptes förra året! om ni är mer intresserad av min musiksmak och har lastfm så kan ni hitta mig här! och till alla er som inte har lastfm, SKAFFA DET NU! det är nog en av dom bästa sidorna jag vet och jag lovat att efter ett tag så kommer du tycka så med! man blir helt galet beroende!

1.
wolfgang amadeus phoenix - phoenix.
detta albumet får första platsen av förra årets alla album! det är det fjärde albumet av den fina franska gruppen phoenix. alltid när jag känner mig nere lyssnar jag på denna skivan. jag skulle säga att genren är lite rock/alternative/indierock/synthpop + en massa awesomeness! sångarens röst kan vara en av dom tappraste någonsin, och det faktumet att dom är lite "äldre" (30+) än det flesta banden gör så att det känns mer äkta! jag tycker också att låten lisztomania är något som alla måste höra någon gång under sitt liv. perfekt för fina kvällar, eller om man vill ha någonting bra att dansa lustigt till!

2.
 the resistance - muse.
för er som inte visste, så är jag kanske en av dom största muse galningarna på denna sidan jorden. och många glädje tårar spilldes när jag fick reda på release datumet! blev sedan tårar av sorg då jag dagen innan konserten blev otroligt sjuk. visade sig att jag hade lunginflammation, har ALDRIGT varit så sjuk. det förstörde mitt liv och nästan resten av året då jag hade köat 5 timmar ensam i brutal kyla för den biljetten! men det tar jag igen i sommar då det planeras roskilde! men åter till albumet! muses femte album kanske det konstigaste muse albumet so far. jag citerar en kompis "men vah! dom har ju ett beat!!" inte så mycket "misshandel" av instrument på denna skivan utan mera rock balader/orgentaliskt beat/opera/queen. ja ni hör, en ganska så lustig mix! uprising låter defenitivt ganska likt queen, tur är att jag älskar queen!

3.
 humburg - arctic monkeys.
det mest underskattade albumet år 2009 enligt mig! alla klagade bara på att det inte var lika bra som det första/andra och jag kunde inte förstå hur dom kunde tänka så. alla band måste utvecklas och fortsätta frammåt, även arctic monkeys. såg dem när jag var på way out west förra sommaren, kan vara ett av dom bästa live preformances jag sett någonsin kanske. men okej skivan. jag tycker att det är deras bästa, med låtar som crying lightning, cornerstone och secret door. dom kör på med sin indie rock och det känns som om inget eller ingen skulle kunna slå dem. framför allt cornerstone! om gud kunde göra låtar, så skulle dom låta som den! albumets omslag är till och med så snyggt att jag tänker köpa skivan på lp! 

4.
 the bachelor - patrick wolf.
det finns ingen man i hela världen som jag älskar lika mycket som patrick wolf. helt ärligt. lyssnat på han i nästan fyra år och han va skälet till att jag färgade mitt hår rött! också hans fjärde album och som många andra så han han ändrat sitt sound lite. patrick brukar vanligtvis ha en obeskrivig genre enligt mig, sin lilla egna helt fantastiska genre. det finns ingen som han! han blandar indie med folk/pop och nu i det senaste electro pop och alternativ rock. detta albumet är nästan helt anorlunda än dom förra fast ändå inte. han bemästrar en mängd instrument så som fiol, piano gitarr mf och dom är såklart med på detta albumet med. hard times, blackdown och the sun is often out är enligt mig dom starkaste låtarna på albumt. patrick brukar ta hjälp av andra sångare ibland och på detta albumet kan man höra skådespelaren tilda swinton, ni vet drottningen i narnia på vissta låtar! passar alldeles utmärkt och jag vart lite chockad när jag först fick höra det. jag måste tyvärr dock säga att jag inte tycker att det är hans bästa. han kommer aldrig att lyckas slå "wind in the wires" men det är ett tappert försök. förövrigt kan jag medela att min mamma köpte hans senaste album till mig och det va signerat. jag grät jätte mycket. det är nog det finaste jag någonsin fått när jag tänker efter. grät som ett fån på way out west förra sommaren med när han spelade (åkte dit nästan bara för att se han hah..)

5.

la saveur des fruits - monogrenade.

ett ganska så okänt band. jag hittade dem på någon blogg genom deras video ce soir som är en av dom bästa videosarna jag sett på länge! la saveur des fruits är egentligen ingen skiva utan en EP, men dom har inte släppt någon skiva än och den är så grymt bra att jag tycker att det räknas ändå! bandet är franskt och sjunger även på franska vilket jag tycker är ytters fint! jag skulle beskriva det lite som.. lite som thom yorkes album fast på franska konstigt nog.. lite skön elektro, lite gitarr och en fin blandning av magiska ljud! jag längtar redan efter att dom ska släppa ett album så detta är definitivt värt att lyssna på! mer fransk musik till folket!

6.

two suns - bat for lashes.
det slog mig här om dagen att jag knapt lyssnar på några tjej musiker alls. det är lykke li, robyn, la roux, yeah yeah yeahs, gossip, några till och så bat for lashes. och sedan är det bara en massa killband. undra varför det är så.. men i alla fall, dett är (enligt mig) den kvinnliga motsvarigheten av patrick wolf! folk/pop/indie är nog det som jag skulle säga beskriver hennes stil, lite som patrick dårå! upptäckte henne någon tidigt i våras då hon ironiskt nog va med på entertainment now och dom visade när hon spelade in videon till låten daniel. jag blev såklart kär direkt. lite halv mörk musik men ändå sådan som man bli glad av! detta är hennes andra album och jag måste faktiskt säga att jag tycker bäst om detta just pågrund av sin "mörkhet". daniel, pearl's dream, sleep alone och glass är mina favoriter och dom är sådana låtar som får mig att dansa konstigt (ska filma någong gång så ni får se hah). det är e måste att kolla in hennes videos då alla är otroligt fina!

7.
 it's blitz - yeah yeah yeahs.
har inte lyssnat så mycket på detta som på det andra men det är equally awesome! indie rock/synth pop beskriver yeah yeah yeah bäst, och det är lite sådan musik som man vill dansa till. eller ah jag i alla fall.. mix av lugna synth låtar och rockiga dans låtar. best of both worlds. yeah yeah yeahs tredje album, har inte lyssnat så mycket på dem innan så jag kan inte riktigt uttala mig om detta så mycket än. men det är mycket mycket värt att lyssna på! (speciellt heads will roll!)

det fanns såklart andra album som jag skulle vilja ta med också. som gossip, animal collective, malajube, donkeyboy mf. men det blir nog ett annat inlägg!

snuva och äventyr.

idag när jag vaknade mådde jag inte alls bra. näsan rann och halsen försökte ta kål på mig. beslutet att stanna hemma var nästan självklart. pappa kom hem efter att ha varit på banken en liten stund. han sa att han skulle åka in till huvudstaden och hämta ut lite teaterbiljetter, och han ville att jag skulle följa med.

jag laddade med en stor frukost innan vi skulle åka.



vi åker till skärholmen för att ta pendeln in!


när vi kommigt fram går vi direkt för att hämta ut biljetterna. stället där man hämtade ut dem va det flottaste på länge. och speciellt takkronorna!


efter det strosade vi runt lite. vi gick till topshop för att kolla efter skorna till min student. tyvärr hade dom inte kommigt in än. så vi gick till lagerhouse och kollade på fina brickor!


efter det gick vi till bengans. ibland undrar jag om jag och min pappa är släkt i huvudtaget, men när vi båda är i en skivaffär är vi precis likadana. vi kan gå runt som i trans, kolla och ta på allt tills det plötsligt har gått trettio minuter fast det bara känns som fem. och till sist när vi bestämmer oss att det är dags att gå så hittar båda något nytt och går åt olika håll igen.


när vi vaknat upp ur drömmen och är tillbaka i verkligheten igen bestämmer vi oss för att gå till gamlastan.


i gammlastan ligger min absoluta favorit affär i hela världen! sf-bokhandeln! för något år sedan brukade jag åka in varje vecka bara för att kunna gå runt där inne i flera timmar och jag kom alltid hem med en massa filmer. såklart vart det ett par saker denna gången med!


vi lyckades hitta till tintin affären med. och denna gången hade dom öppet!




efter tintin affären bestämmer vi oss för att åka hem.


tillbaka i skärholmen igen. pappa vill köpa en egen stor kopp till mig på indiska, jag hittar en mössa som jag också inhandlar!


på vägen hem stannar vi och handlar. pappa vill att jag bakar pizzan som jag gjorde hos mamma i onsdags. efter det är vi jätte mätta och det blir lite chips, torkade äpplen och apelsinjuice till efterätt! och sedan är dagen slut!


när jag har en lägenhet.

jag vill bara härifrån. jag vet inte vart och jag ska, men jag vill bara bort. jag vill ha fantastiska historier att berätta när jag blir äldre. men dom kommer aldrig att skapas om jag stannar kvar här. jag drömmer om en fin liten lägenhet. kanske i london eller i new york. den är inte särskilt stor, men den har flera rum så mina kaniner kan springa omkring. tapetern på väggarna är som små sagor och jag behöver egentligen ingen tv så man kan sitta och titta på väggarna i stället. mitt kök ska vara mysigt men egentligen så lagas där knapt någon mat. jag lever på te, titta i fina tidningar och långa promenader i parker. men ibland händer det att jag bakar och då blire fina bakelser som alla får smaka på. jag har också en fin balkong, från den kan man se hela standen. där brukar vi sitta och kolla på allt ljus, alla människor som går förbi nedanför dricka rosé. så vill jag nog ha det och om ni vill så kan ni få komma och hälsa på!


min studentmössa.

igår kom den en massa svarta paket till skolan. och på en stod det mitt namn.


vad kan det vara..

min studentmössa! som för övrigt är ekologisk! det står "Linnea i Underlandet" på den, och det lila där framme är för att jag går en estetisk linje - bild&form. bara några månader kvar nu. känns både läskigt och spännande på samma gång! nu gäller det bara att köpa allt annat till studenten!


snö och konsthall.

ungefär såhär va min dag.


space is the place.


rymden kan vara en av dom bästa sakerna jag vet. men. jag skulle nog aldrig vilja åka dit..


hemlagad pizza.

igår hittade jag några recept på hur man bakar pizza hemma själv. från början va det tänkt att vi skulle göra calzone, men det blev till sist "normal" pizza!


till vår pizza hade vi

pizza degen (scones):
8 dl mjöl
1 tsk salt
100 g smör
3 tsk bakpulver
och lagom med mjölk

tomat sås:
2-3 msk tomat puré
1-2 msk olja
1-2 dl chilliesås
oregano
cayennepeppar

fyllning:
mozzarella ost
fetaost
ruccola
coctail tomater
ananas
sture ost
räkor
valnötter
quorn färs


börja med att hälla i alla torra ingridienser och blanda.


sedan är det dax för smöret. ett tips till alla med en liten bunke, använd fingrarna! annars kommer mjöl att flyga överallt!


efter att du har blandat runt smöret kan du hälla i mjölken. häll först i lite, dega runt med händerna och om det fortfarande är torrt tillsätt lite mer.


nu kan du ta ur degen ur bunken och börja knåda! när degen känns okej, dela den i fyra delar, gör dem till bollar och tryck sedan ut dem på en plåt med bakplåtspapper på.


och blanda ihop tomatsåsen!


nu kan man börja lägga på allt gott på pizzan! den till vänster är min lillebrors han valde att ha räkor, ananas, fetaost, mozarella och sture ost. på min är det quorn färs, coctail tomater, ananas, fetaost och massa mozzarella! toppa lite sen med oregano.


och så här gott kan det bli efter 10-15 min i ugnen! när det är 3-4 min kvar la jag på ruccolan och valnötterna. supergott! 


idag.

idag bestämde jag mig för att spendera lite kvalitets tid med mina kaniner. alltid när det har kommigt jätte mycket snö så bygger jag gångar åt dem så att dom kan få springa runt. det är ganska jobbigt att göra dem och det tar lång tid, men det är det värt!


här ser man det lite uppifrån. lykke och mig. jag hade på mig mina varmaste kläder, men ändå så frös jag..


nu är det nästan en halvmeter snö ute. så gångarna blir ganska så höga.


tini.


och lykke. hon är en liten linslus och ska alltid komma nära när hon ser kameran!



efter en liten stund upptäckte dom att under snön så fanns det ju gott gräs. så det blev en ätar-paus.


min söndag i sex bilder.


det syns inte så bra på bilden. men i det trädet satt det minst tio stycker koltrastar och myste.


vi sätter oss i bilen och åker iväg, solen är till och med framme!


pappa och jag åker till ikea för att köpa lite saker till mitt nya rum. till mig blev det två orkidéer, en röd matta, två hyllor, doftljus, sängskydd, en finfin lampa och ett databord till min bärbara!



när vi kommer hem igen hittar pappa lampor i flotta färger som vi provar i min nya lampa.


här är den förövrigt!


jag monterar ihop databordet.


och utomhus snöar det såklart!


RSS 2.0